GEPConfSaveTheDate2015

Gender Expansion Conference
October 1-3, 2015

About the Professional Track for the Gender Expansion Conference: 

As a result of your participation in this conference you should be able to better serve gender diverse adults and youth utilizing the most current evidence informed guidelines and creating a welcoming clinical environment.

                                               

Who Should Attend the Professional Track of the Gender Expansion Conference?

The professional track is designed for both clinical and administrative staff who work in a variety of primary care and counselling settings including counselors, physicians, nurse practitioners, nurse midwives, physician assistants, medical assistants, nurses, health educators, administrative and support staff.

cardea

Continuing Medical Education (CME)

This activity has been planned and implemented in accordance with the accreditation requirements and policies of the Institute for Medical Quality/California Medical Association (IMQ/CMA) through the joint providership of Cardea and Gender Expansion Project. Cardea is accredited by the IMQ/CMA to provide continuing medical education for physicians.

Cardea designates this conference for a maximum of 18.13 AMA PRA Category 1 Credit(s)TM. Physicians should claim credit commensurate with the extent of their participation in the activity.

 

Continuing Nursing Education (CNE)

Cardea Services is an approved provider of continuing nursing education by the Washington State Nurses Association Continuing Education Approval & Recognition Program (CEARP), an accredited approver by the American Nurses Credentialing Center’s Commission on Accreditation.

 

Upon successful completion of this CE activity, up to 18.13 contact hours will be awarded.

 

Successful completion of this continuing education activity includes the following:

o   Attending the entire session

o   Completing an evaluation for each session attended

o   Submitting an online CE Request

 

What courses we are offering

Title Faculty Date Time Minutes CME / CNE hours
Trans* 101 Keegan Olson and Bree Sutherland 10/1/2015 10:00-10:50 am 50 minutes 0.83
Youth & Hormones 101 Johanna Olson-Kennedy, MD 10/1/2015 11:00-11:50 am 50 minutes 0.83
Trans-Sculpting the Human Form Tony Mangubat, MD 10/1/2015 12:50-2:20 pm 90 minutes 1.5
Post-Op Care for Providers & Patients- GRS 101 Toby Meltzer, MD and Burt Webb, MD 10/1/2015 2:30-5:00 pm 150 minutes 2.5
Trans* Youth Healthcare- Day 1 Johanna Olson, MD 10/2/2015 10:00-11:50 am 110 minutes 1.83
Trans* 101 Marty Ortiz 10/2/2015 10:00-10:50 am 50 minutes 0.83
Trans* HIV in Montana Annie Sondag and Anna Von Gohren 10/2/2015 12:50-2:20 pm 90 minutes 1.5
Trans Feminine Hormones Zil Goldstein 10/2/2015 12:50-2:20 pm 90 minutes 1.5
Trans* Mental Health Care-Day 1 Aydin Kennedy 10/2/2015 12:50-4:00pm 190 minutes 3.16
Postoperative Challenges for LGBTQ Community People of Color (POC) Tony Mangubat, MD 10/2/2015 2:30-4:00 pm 90 minutes 1.5
WPATH- Where We’re Going Jamison Green 10/2/2015 4:10-5:00 pm 50 minutes 0.83
Keynote Jamison Green 10/2/2015 7:00-8:00pm 60 minutes 1
Trans* HIV/STD Prevention & Treatment Laurie Kops and Erin Armstrong 10/3/2015 10:00-11:50 am 110 minutes 1.83
Trans* Youth Healthcare- Day 2 Jo Olson, MD 10/3/2015 10:00-11:50 am 110 minutes 1.83
Trans* mental Health Care-Day 2 Aydin Kennedy 10/3/2015 12:50-4:00 pm 190 minutes 3.16
Lets Talk Surgery- A Provider Forum Tristyn Kellner and Bree Sutherland 10/3/2015 4:10-5:00 50 minutes 0.83
Trans Masculine Hormones Zil Goldstein 10/3/2015 4:10-5:00 50 minutes 0.83

Acknowledgements

We want to thank Astraea Lesbian Foundation for Justice, Social Justice Fund Northwest, Pride Foundation, Trans Justice Funding Project, Neptune Aviation, Bridgercare and BalanceTech, LLC. for their support of the Gender Expansion Project and the 2015 Gender Expansion Trans* Health Conference